LYDEN AF DANSK-POLSK FILM / DAG 1 (The Sound of Danish-Polish Film / Day 1) i Vester Vov Vov

Oplev Jørgen Leth fortælle den fantastiske historie om hvordan han i starten af 1960’erne fik startet et enestående samarbejde på filmen”Sult” mellem instruktør Henning Carlsen og den polske komponist Krzysztof Komeda, hvis musik og lyd i filmen runger lige så stærkt i dag som dengang. Filmen er baseret på Knut Hamsuns mesterlige debutroman fra 1890 og skuespiller Per Oscarsson vandt Guldpalmen i Cannes i 1966 for bedste mandlige hovedrolle som den ludfattige digterspire der flakker rundt i Oslos gader hvor grænsen mellem fantasi og virkelighed udviskes af hans udmattende sult.

Efter introduktionen ved Jørgen Leth i samtale med musikformidler Esben Tange vises filmen.

Tidspunkt: Mandag 21.marts 2022, kl 18.45 – 21.15, blå sal

 

  

Arrangementet er en del af ”Lyden af dansk-polsk film” (The Sound of Danish-Polish Film) – et 2 dages kultur-projekt bestående af filmvisninger med introduktion, levende musik, reception og networking. Programmet præsenterer 3 unikke eksempler på kreative film-samarbejder mellem Danmark og Polen, med særligt fokus på lyddesign og musik. Det foregår i biografen Vester Vov Vov og i Musikhuset København (på den anden side af vejen), se hele programmet nedenfor.

 

PROGRAM FOR BEGGE DAGE (Gratis entré begge dage)

Under arrangementet Lyden af dansk-polsk film kan du se og høre Henning Carlsens hovedværk "Sult" (1966) med musik af den polske filmkomponist og jazzpianist Krzysztof Komeda hvis samarbejde blev initieret af Jørgen Leth; dernæst Jacob Dammas’ dansk-polske hybridprojekt "KREDENS: live" (2020) med klassisk og samtidsmusik af Stefan Thorsson arrangeret og udført af Martin Bennebo på accordeon og Lisa Nyeng på cello; og endelig Paweł Pawlikowski's Oscar-vinder "Ida" (2013) produceret af Ewa Puszczyńska og med prisbelønnet lyddesign af danske Claus Lynge.

Konferencier er Esben Tange, musikformidler og koncertvært i DR P2.

 

DAG 1

21.marts 2022 i Biograf & Café Vester Vov Vov, Absalonsgade 5, 1658 København V

18.45 – 21.15 “Sult” med introduktion ved Jørgen Leth i samtale med Esben Tange

 

 

DAG 2

22.marts 2022 i Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København V

18.45 – Dørene åbner

19.00 – Reception og networking med polsk-danske smagsprøver fra Seks Bakery & Eatery og Wild Distillery Bornholm

Velkomst ved Esben Tange i samtale med Jacob Dammas

19.45 – ”KREDENS: live”, opført af Martin Bennebo, accordeon og Lisa Nyeng, cello

20.15 – Pause

20.45 – ”Ida” med introduktion ved Ewa Puszczyńska (online, in English) i samtale med Esben Tange

22.15 – Slut

 

 

Formålet med projektet Lyden af dansk-polsk film (The Sound of Danish-Polish Film) er at inspirere publikum og fagfolk til fordybning i dansk-polsk kultur og skabe nye erfaringer og kreative samarbejder på tværs af Østersøen. Initiativtager og organisator er JDMedia v/Jacob Dammas.

 

Projektet er støttet af Netcompany, Det Danske Filminstitut, Film- og Tv-arbejderforeningen, Coordination Committee, Den polske ambassade i Danmark